Gimpex Sport Shop

Minden amit érdemes tudnod a napszemüvegekről

Gyere és lájkolj!

HTML doboz

Friss topikok

Az ideális napszemüveg kiválasztása 4 lépésben

2013.06.20. 17:24 Sportszemüveg

 

Arctica napszemüveg S-176.jpg

 

Az ideális napszemüveg kiválasztása 4 lépésben

1. Védelem

Győződjünk meg arról, hogy a választott modell UV-szűrős, azaz védi a szemet a káros sugaraktól. Keressük a szemüveg szárán vagy a lencsére ragasztott matricán az UV 400-as feliratot (száz százalékos védelem). Ha nincs rajta, inkább ne is próbáljuk fel, hiszen ha tetszik magunkon, nagyobb lehet a kísértés, hogy megvásároljuk.

 

2. Stílus

Személyiségünknek megfelelően válasszuk ki a megfelelő stílusú napszemüveget. Az íves, fejhez simuló, tükrös üvegű lencsék sportosak; a hatalmas lencséjű, sötét szemüvegek a popsztárokat és filmcsillagokat idézik; a kerek napszemüvegeket John Lennon és Ozzy Osbourne tette népszerűvé, ám kevésbé praktikusak; a könnycsepp alakú aviátorszemüvegeket pedig eredetileg az amerikai pilóták, rendőrök és katonák viselték.


3. Méret

Győződjünk meg róla, hogy a szemüveg nem lötyög a fejünkön, de nem is kell széthúznunk a szárakat, hogy fel tudjuk venni. A szemüveg súlyának egyenlően kell eloszolnia a füleken és az orron; illetve a szempillák nem érhetnek hozzá a lencsékhez.

 

4. Anyag

Az összekarcolódott napszemüveg használhatatlan, így válasszunk NXT poliuretánból gyártott lencsével felszerelt darabot. Ez az anyag ugyanis könnyű, ütés- és karcálló, torzításmentes és rugalmas. Igaz, drágább, mint a polikarbonát vagy az akril, de tovább is tart.

Most már tudod hogyan válassz?

Szólj hozzá!

Címkék: napszemüveg napszemüvegek

A bejegyzés trackback címe:

https://gimpexsport.blog.hu/api/trackback/id/tr655371037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása