Gimpex Sport Shop

Minden amit érdemes tudnod a napszemüvegekről

Gyere és lájkolj!

HTML doboz

Friss topikok

Hogy újítsuk fel a karcos napszemüveglencsét?

2013.07.23. 15:27 Sportszemüveg

Bizarre napszemüveg BZ-135_2.jpg

Ha megkarcolódott a napszemüvegünk lencséje, még nem feltétlenül kell azonnal újat vásárolnunk. Ha nem olyan mély a karcolás, pár egyszerű módszerrel könnyen felújíthatjuk.

 

Karceltávolítás polarizált lencse esetén

A legtöbb mai napszemüveg lencséje műanyagból, és nem üvegből készül, ami jó hír, hiszen a karcos üveglencsékkel semmit sem lehetne tenni. Első teendőként ki kell deríteni, hogy a lencsének van-e tükröződésgátló bevonata. Ha a szemüveget a megfelelő szögben tartva zöld, kék vagy lila tükröződés látható, valószínűleg van a lencsén bevonat. Ebben az esetben festékmarószerre lesz szükségünk, amelyet hobbi- vagy barkácsboltban szerezhetünk be. Töröljük le vele a lencsék mindkét oldalát, így eltávolíthatjuk a karcos bevonatot, majd öblítsük le langyos vízzel.

 

Karceltávolítás nem polarizált lencse esetén


Ha a lencse nem polarizált, egyszerűen mossuk le langyos, szappanos vízzel, és töröljük szárazra egy mikroszálas ronggyal. Papírtörölközőt ne használjuk, ugyanis attól még karcosabbá válhat a lencse. Végül pedig, az ujjainkat használva kenjük be bútorfénnyel, és polírozzuk át egy gyapjúronggyal.

1 komment

Címkék: polarizált napszemüveg

A bejegyzés trackback címe:

https://gimpexsport.blog.hu/api/trackback/id/tr265403195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szevabá 2018.07.31. 22:14:54

bűtorfény !
tök hülye !
süti beállítások módosítása