Gimpex Sport Shop

Minden amit érdemes tudnod a napszemüvegekről

Gyere és lájkolj!

HTML doboz

Friss topikok

Honnan tudom, hogy a napszemüvegem tényleg UV-szűrős-e?

2013.09.12. 20:27 Sportszemüveg

 

 

Arctica napszemüveg  S_157_A1.jpg

 

A napszemüveg-vásárlásnál az egyik legfontosabb szempont, hogy a választott lencse UV-szűrős legyen, így megvédje szemünket a káros UVA- és UVB-sugaraktól. Ha a szemüveg szárán vagy a lencsére ragasztott, eltávolítható matricán szerepel az UV 400 felirat, tudhatjuk, hogy a szemüveg szinte védelmet biztosít: a káros sugarak 100 százalékát kiszűri, azaz 400 nm alatt mindent; a 280–315 nm-es UVB- és a 315–400 nm-es UVA-sugarakat egyaránt.

 

Ingyenes bevizsgálás az optikákban

 

Ha korábban vásárolt napszemüvegünket szeretnénk újra elővenni, ám a szárán nem szerepel felirat, arra pedig nem emlékszünk, volt-e rajta korábban matrica; mielőtt hordani kezdenénk, győződjünk meg róla, hogy valóban UV-szűrős. Sőt, ha bizonytalan forrásból, feltűnően olcsón vásároltuk elvileg márkás és tökéletes védelmet biztosító szemüvegünket, akkor is érdemes megbizonyosodnunk róla, hogy tényleg védelmet biztosít a káros sugarak ellen. Napszemüvegünket bármelyik optikában bevizsgáltathatjuk. A legtöbb szaküzletben pár perc alatt, ingyen bevizsgálják a náluk és a máshol vásárolt szemüvegeket egyaránt.

Szólj hozzá!

Címkék: UV védelem UV400 UV szűrős

A bejegyzés trackback címe:

https://gimpexsport.blog.hu/api/trackback/id/tr135509417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása