Gimpex Sport Shop

Minden amit érdemes tudnod a napszemüvegekről

Gyere és lájkolj!

HTML doboz

Friss topikok

Hogyan javítsam meg a napszemüveg laza szárát?

2013.10.02. 14:07 Sportszemüveg

S_165_C.jpg

A túl laza szárú napszemüveg állandóan az orrunkra csúszva nem biztosít megfelelő védelmet a káros sugarak ellen, de le is eshet a fejünkről és megsérülhet. A legtöbb optikában minimális költség mellett vagy akár ingyen is meghúzzák a szárat, de otthon is elvégezhetjük a műveletet egy mini csavarhúzó segítségével.

 

A túl laza csavarok meghúzásához hajtsuk ki a napszemüveg szárát és támasszuk ki az ujjunkkal a szárat és a keretet egyaránt, majd óvatosan végezzük el a műveletet. Eztán óvatosan hajtogassuk ki-be a szárat, és próbáljuk ki, nem túl szoros-e. Ha túl szoros lett, és hirtelen csukjuk be, a műanyag keret megrepedhet. Az orrnyeregrész szűkítéséhez (amennyiben az állítható) a szemüveg kitámasztása mellett nyomjuk befelé a két hüvelykujjunkkal azok külső oldalát.

 

Ha a csavarok meghúzása nem segít, mert a szemüveg túl széles, egy másik módszerrel a fejünkhöz „tapaszthatjuk” a szárak végét, így az nem csúszik le. Egy hőpiszoly segítségével olvasszunk a szár végére egy-egy rövid gumicsövet. Óvatosan végezzük a műveletet, és a végén várjuk meg, amíg a gumi lehűl, csak azután próbáljuk fel a szemüveget.

Szólj hozzá!

Címkék: napszemüveg

A bejegyzés trackback címe:

https://gimpexsport.blog.hu/api/trackback/id/tr535534889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása