Meddig viselhetem a napszemüvegem?

2013.11.05. 07:55 Sportszemüveg

R_5353_A3_2.jpg

A nyár véget értével sokan már nem szívesen veszik elő a napszemüvegünket a táskából még a napsütésesebb napokon sem. Attól félnek, hogy furcsán néznének rájuk, hiszen a napszemüveg nem épp tipikus őszi vagy téli viselet.

 

Az UV-sugárzás káros hatásai megmaradnak

Pedig attól, hogy már nincs 30-40 fok, az UV-sugárzás káros hatásai ugyanúgy fenyegetik a szemet. A sugárzás eredményeképp akár fényérzékenység, hóvakság, hályog, makuladegeneráció vagy rák is kialakulhat.

 

Csak 12 százalék figyel az UV-védelemre

Egy amerikai kutatás eredményei szerint a fentiek ellenére csak az emberek 60 százaléka visel napszemüveget, és az UV-védelem csupán 12 százalékuk számára számít az egyik legfontosabb szempontnak a szemüveg kiválasztásakor.

 

Bátran viseljünk ősszel is napszemüveget

 A kutatást elvégző Vision Council (Optikai Tanács) mottója szerint „A szemünk védelme nem évszakfüggő”, azaz nyugodtan viseljünk ősszel, sőt télen is napszemüveget (nem csak síeléskor), ha naposabb az idő.

Szólj hozzá!

Címkék: napszemüveg uv sugárzás uv védelem szemünk védelme

A bejegyzés trackback címe:

https://gimpexsport.blog.hu/api/trackback/id/tr775604178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása