Gimpex Sport Shop

Minden amit érdemes tudnod a napszemüvegekről

Gyere és lájkolj!

HTML doboz

Friss topikok

Vajon téli viseletre is alkalmas a napszemüveged?

2013.12.17. 15:12 Sportszemüveg

Napszemüveget nemcsak nyáron, hanem ősszel vagy akár télen is hordhatsz – sőt, ajánlott is viselned, hiszen télen is süthet a nap, és az UV-sugarak károsíthatják a szemedet. Főként, ha havas a táj, hiszen a hóról visszatükröződő sugarak hatása megkétszereződik. Azonban a nyáron hordott napszemüveged nem biztos, hogy alkalmas téli viseletre is. Az egyenes lencséjű, sötétebb színű nyári szemüvegek helyett tehát a hideg évszakban szerezz be magadnak egy másikat.

 

Világosabb lencséjű napszemüveget hordj

Télen a napsugarak más szögből érkeznek, és az erejük is gyengébb. Így a tökéletes védelem érdekében egy világosabb lencséjű napszemüvegre lesz szükséged. Olyan szemüveget válassz, amely nem teljesen egyenes, hanem inkább az arcodra simul. Ez utóbbi jóvoltából a napszemüveg a hóról visszatükröződő kósza sugaraktól is védi a szemedet; a világosabb lencsének köszönhetően pedig az a gyorsan változó fényviszonyok között is kellemes viselet marad. Több modellt terveztek kifejezetten téli használatra. Bátran választhatsz például a Arctica kínálatából, de az Olympia (Ray Ban) vagy a Napoli (Serengeti) is tökéletesen megfelel erre a célra. Az utóbbit kifejezetten téli vezetéshez ajánlott.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: téli téli szemüveg napszemüvegm

A bejegyzés trackback címe:

https://gimpexsport.blog.hu/api/trackback/id/tr265655320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása