Gimpex Sport Shop

Minden amit érdemes tudnod a napszemüvegekről

Gyere és lájkolj!

HTML doboz

Friss topikok

Még mindig divatosak a tükrös napszemüvegek?

2013.08.02. 15:29 Sportszemüveg

R_5353_A3.jpg

tükröződő bevonattal ellátott napszemüvegek ma is népszerűek, és nem csak az esztétikai élmény miatt. Ez a bevonat ugyanis 10–60 százalékkal csökkenti a lencsén átjutó fény mennyiségét, így a szemüveg kifejezetten ideális viselet homokos strandon, bármilyen víz mellett, havas környezetben vagy nagy magasságokban. A tükröződő lencséjű szemüveget viselők általában barnás vagy szürkés árnyalatban látják a tájat.  A „tükör” színe független a lencséétől, és általában a bevonat vastagságától és szerkezetétől függ.

 Relax napszemüveg  R5367 A.jpg

Zsaruszemüveg

A tükrös napszemüveg sokaknak az amerikai filmek rendőreinek viseleteként ismerős, ezért „zsaru napszemüvegnek” is hívják. Kétféle kialakításban igazán népszerű: az egyik a vékony fémkeretes, az Aviator szemüvegekhez hasonló forma; a másik pedig az íves, az arcra simuló, sportoláshoz is használható modell. A tükrös felületet általában valamilyen galvanizált fém bevonat alkalmazásával érik el. Sajnos ezek a szemüvegek fokozottan hajlamosak a karcolódásra, ezért mindig tartsuk őket tokban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gimpexsport.blog.hu/api/trackback/id/tr195403197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása